:: Crònica del viatge cultural a Otos ::

Diumenge 17 de juny l’Associació de Veïns Nucli Antic i L’Almara va realitzar el viatge cultural anual. El lloc elegit enguany va ser el poble d’Otos, a la comarca de la Vall d’Albaida, per conéixer la seua ruta dels rellotges de sol.
relojes de sol

Eixirem de Burjassot cinquanta-cinc veïnes i veïns amb il•lusió per visitar aquest bonic poble i els seus tresors, i fruir d’una jornada de convivència. Hora i mitja després i “un poc acalorats” arribarem al nostre destí on esmorzàrem abans de començar l’itinerari.


Tan bon punt foren les onze es reunirem a l’Ajuntament on ens esperava la guia que ens donà unes nocions bàsiques per entendre millor el que anàvem a veure i ens acompanyà pel recorregut explicant-nos les característiques i curiositats dels diferents rellotges de sol.


Des del “rellotge de fang" d'Arcadi Blasco, fins al del pati interior del Palau “venim del Nord, venim del Sud” d’Amorós i Olivares, visitarem molts distints rellotges: “el del Repoblament “a l’entrada del poble, que amb els tres xiprers et dóna la benvinguda, el de “la norma no es un dogma”d’Alfaro, el de la bicicleta, el del “gatet d’Otos”…


Un moment especial dins d’aquest recorregut va ser el “rellotge dels pimentons” inspirat en el nostre poeta VICENT ANDRÉS ESTELLÉS, on Amparo Pastor ens féu fruir amb la lectura del poema. I no vull oblidar el rellotge més recent, situat a l’antic llavaner en commemoració del passat 8 de març, i que aquesta data la marcarà d’una forma especial cada any.


La ruta finalitzà al Palau Marquesal on la guia ens acompanyà per les seues dependències i visitàrem l’exposició permanent de pintura d’Antoni Miró.

Església de la Sang

 

Arribà l’hora de dinar i d’un merescut descans. En “Ca les Senyoretes” tinguérem una bona acollida i assaborirem el dinar que ens havien preparat.

La vesprada ens duia una sorpresa. L’amic Julio Lacarra ens portà a conéixer un peculiar jardí en el qual està treballant, al poble de Rafol de Salem, "Jardí de Pau”. Es tracta de dos jardins diferents, un silvestre en què l’ombra dels arbres ens acompanyà i suavitzà la calor de la vesprada i un altre on s’alternaven les flors, els cultius i la natura més lliure.

El dia va discórrer amb un ambient molt agradable i tornàrem a Burjassot contents pel que havíem aprés i per la bona relació entre totes i tots.

 

Castell de Bernabè

M. Amparo Blat