:: L'ASSOCIACIÓ ::

AVV Nucli Antic de Burjassot

És l'associació que reunix tots els habitants de la zona antiga de Burjassot interessats en la promoció integral del barri, tant en els aspectes físics (equipaments) com humans (promoció social) i patrimonials (patrimoni natural i patrimoni cultural) del nucli històric de Burjassot.


Tasca i activitat de l'associació de veïns

En principi tot allò que es pot per tal d'aconseguir els mencionats fins de millora de la zona:
Taules rodones. En elles han intervingut els polítics municipals per explicar-nos la seua gestió o les seues propostes en la zona antiga, o bé tractem aspectes d'actualitat que ens afecten a tots, com ara el de les grans superfícies.
Conferències. S'han pronunciat conferències sobre tems que ens incumbixen als ciutadans, com han estat les relatives a l'entrada de l'euro, la posada en marxa del carnet per punts, la seguretat en la llar, l'ecologia domèstica o l'accés a les prestacions per .... entre desenes de temes que s'han abordat en els més de quinze anys d'existència de l'associació.
Visites guiades en l'entorn. Les hem efectuat a llocs que tenim a prop, però que abordem des de noves perspectives, històriques, artístiques o culturals, com ara les realitzades al castell de Burjassot, a l'interior de les sitges, la televisió valenciana o el temple de Sant Miquel Arcàngel per citar-ne uns exemples.
Visites guiades per per conèixer l'art i la història valenciana. Per tal d'assolir este objectiu hem anat al nord del territori valencià on hem admirat el barranc de la Valltorta, el sud i hem visitat Oriola o el palmeral d'Elx. Hem assistit a les diverses exposicions de la sèrie la Llum de les Imatges o hem conegut de primera mà el Real Col-legi de Corpus Christi.
Eixida cultural anual. Es tracta d'excursions en les què procurem, en primer lloc, passar-nos ho ben bé, conviure i també aprendre les manifestacions de la natura, de l'art i de la història presents a les nostres terres valencianes. L'illa de Tabarca, Cofrents i l'expedició fluvial del Xúquer, Bocairent i les seues covetes, Segorbe, Lliria, són alguns dels exemples del que venim fent tots els anys des de la fundació de l'associació.
El sopar del veí. Una nit propícia, la del primer dissabte de juliol per trobar-nos tots junts al carrer, sopant, prenent la fosca, raonant i, senzillament, convivint. Solem tancar l'acte amb un recital de música valenciana.


Edició de la revista

És una poderosa feina de divulgació de l'associació, de la tasca que dugem a terme, així com de diversos temes relatius amb el patrimoni, natural, històric i artístic de la nostra ciutat. Solem editar-la amb periodicitat anual i durant els últims anys adjunta un tema monogràfic relatiu a algun aspecte de la nostra ciutat.

Hitoria de la AVV Nucli